Jouw gedrag bij socialisatiekittens

Door Rose

Het F-team, een moederpoes en drie kittens van vijf weken bij binnenkomst, bleek al best een uitdaging in de socialisatie. Er werd gespuugd, geblazen en geslagen. En moederpoes liet zich in het begin gewoon niet zien. Hoe pak je zo’n nestje aan? In de blog van vandaag schrijf ik welke eigenschappen je moet inzetten bij de socialisatie van zo’n nestje.

Verwilderd?

Door Rose

Een verwilderd nestje vraagt een andere aanpak dan wanneer je kittens in huis krijgt die al mensenhanden gewend zijn of die een moederpoes hebben die mensen al vertrouwt. Ze weten gewoon nog niet dat jij het beste met ze voor hebt en het kan even duren voordat je ze zover hebt. In deze blog leg ik uit wanneer een kat verwilderd is, hoe dat zich uit in gedrag en of deze katten nog huiskatten kunnen worden.

De ontwikkeling van kitten tot kat

Door Rose

Voor zowel pleeggezinnen als voor kittenbaasjes is het handig te weten hoe een kitten zich ontwikkelt, dit helpt je namelijk begrijpen waarom ze doen wat ze doen. Zo kun je goed inspelen op hun gedrag en behoeften. Ook begrijp je beter waarom kittens plaatsen vóór een leeftijd van minimaal 10 weken niet goed is voor de ontwikkeling. Ik geef hierin wat algemene tips en adviezen per fase.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kitten?

Door Rose

Als je hebt vastgesteld dat je klaar bent voor de adoptie van een kitten en hebt besloten waar je je kitten vandaan wilt gaan halen, is het tijd om je werkelijke zoektocht te beginnen naar jouw kitten(s). In deze blog vertel ik waar je op moet letten en waar je vragen over kunt stellen.