De moederpoes en haar kittens: week 3

Door Rose

Het G-team is alweer drie weken oud. Deze week stond de verdere ontwikkeling van de zintuigen en mobiliteit van de kittens centraal. Hoe deze ontwikkelingen er van dag tot dag uitzagen? We nemen jullie in deze blog mee in de derde week van het G-team!

De moederpoes en haar kittens: week 2

Door Rose

Het begin van de tweede week is aangebroken voor de kittens van het G-team. Afgelopen week lagen de kittens nog voornamelijk te slapen of te drinken en vaak vredig en op een grote hoop bij elkaar. Toch gaan de ontwikkelingen hard en we zien langzaamaan minikatjes ontstaan. We nemen jullie in deze blog mee in de tweede week van het G-team!

De moederpoes en haar kittens: week 1

Door Rose

Momenteel hebben we het G-team in huis: Ginny is kort geleden bevallen van haar vijf kittens en we hebben onze eerste week erop zitten. In onze blog nemen we jullie mee in een dagboek van hun leven, waarbij we nu de eerste week van hun leven in beeld brengen. Bereid je voor op veel ‘aawwwwww’-momentjes, want wat zijn die rode rakkers schattig!

Ons verslag van Ginny’s bevalling

Door Rose

De eerste blog in een reeks over het zien opgroeien van een nestje gaat over de bevalling van G-team’s moederpoes Ginny. Na drie weken in huis was het op 8 oktober 2020 dan eindelijk zover; Ginny ging bevallen en wij mochten niet alleen alles meemaken.. Ginny vroeg ons ook te helpen. In dit blog lees je ons verslag van deze bijzondere gebeurtenis.

Jouw band met de zwangere kat

Door Rose

Als pleeggezin kan je te maken krijgen met verschillende types zwangere katten. Van hartstikke bang tot hartstikke tam. Van piepjong tot wat ouder. Van net zwanger tot dichtbij de bevalling. En van moeilijk te socialiseren tot makkelijk omkoopbaar. In deze blog besteed ik aandacht aan jouw band met deze categorie moederpoezen en geef ik je tips die kunnen helpen bij het verbeteren daarvan.

Verloop van en zorg tijdens de zwangerschap

Door Rose

Graag ga ik verder in op wat de dagelijkse zorg voor een zwangere kat inhoudt. Ik vertel jullie hoe de zwangerschap ongeveer verloopt, waar we op letten bij de opvang van onze zwangere Ginny en hoe we met haar omgaan in deze – voor ons en haar – spannende periode.