Als pleeggezin voor Dierenopvangcentrum Breda ontvangen we de basis die nodig is voor het zorgen voor de kittens die we voor ze opvangen: brokjes, kittenmelk, kattenbakvulling, ontworming en ontvlooiing en dekking van medische kosten. Je helpt ons dan ook door een donatie te doen aan Dierenopvangcentrum Breda.

Maar wij kunnen bepaalde producten wel heel goed gebruiken! Dus mocht je ons willen helpen bij de opvang van kittens en zo deel willen zijn van de opvoeding en het socialisatieproces, dan kan dat bijvoorbeeld door een donatie van producten van deze lijst. 

Goed om te weten: krijgen wij teveel binnen van een bepaald product? Dan geven we dat natuurlijk aan Dierenopvangcentrum Breda als donatie, zodat het alsnog terecht komt bij andere (pleeg)kittens of -katten.

Producten die wij altijd nodig blijven hebben

  • Kattenbakvulling:
    Voor een leeftijd van 6 weken gebruiken wij wel altijd de niet-klonterende kleikorrels die we krijgen, omdat de kittens klonterende korrels (makkelijk) opeten met alle gevolgen van dien. De vulling die wij standaard krijgen stoft echter behoorlijk en maskeert vrijwel niks aan geur, waar we vooral na 6 weken last van krijgen. Daarbij is het goed voor kittens om op jonge leeftijd te wennen aan de verschillende soorten kattenbakvulling, daar hebben ze op latere leeftijd plezier van. We kunnen daarom altijd goede kattenbakvulling gebruiken. Onze voorkeur gaat uit naar klonterende, fijne korrels voor de wat oudere kittens, bijvoorbeeld van Extreme Classic of Tigerino.

  • Liquid snacks/creamy sticks:
    Wij krijgen regelmatig kittens binnen die gesocialiseerd moeten worden. Dat is een belonend proces, waar we heel veel voldoening uit halen. Liquid snacks zijn dé snack die zelfs de meest niet-gesocialiseerde kat overtuigt om toch even te komen kijken. Bijkomend voordeel: je voert ze niet direct van je hand, wat dus minder bedreigend is voor ze. Je kunt ze van allerlei merken krijgen, eigenlijk is het allemaal wel goed.

  • Gourmet paté:
    Nog zo’n socialisatiewonder: Gourmet paté. Het zijn die kleine blikjes die je vaak ook in de supermarkt kunt vinden. Bij ons is het een uitkomst voor zowel socialiseren als het geven van medicatie. Bij zieke kittens gaan deze blikjes heel snel, dus een voorraadje is altijd welkom.

  • Snoepjes:
    Kattensnoepjes in alle soorten en maten zijn welkom bij de Foster Kitten Farm.

  • Speeltjes:
    Ja, ook speeltjes kunnen we altijd goed gebruiken. En het liefst zoveel mogelijk verschillende soorten. We hebben inmiddels al een rijke collectie aan ballenbanen, maar speelgoedbeestjes, kraakspeeltjes, speelmatjes, balletjes (mogen ook pingpong- of ballenbakballen zijn), rammelmuisjes, catnipspeelgoed.. Het is allemaal zeer welkom, want speelgoed gaat er snel doorheen met al die kittens.

  • Kattenvoer:
    Wat voor kattenbakvulling geldt, geldt ook voor kattenvoer. Wij kunnen altijd een voorraadje verschillende soorten kattenvoer gebruiken. Hoe meer verschillende soorten smaken, vormen en groottes aan brokjes een kitten heeft gegeten in zijn of haar jonge leven, hoe groter de kans dat ze op latere leeftijd niet heel kieskeurig worden.

Producten die wij nu goed kunnen gebruiken

  • Een ‘kittenren’:
    Wanneer kittens nog heel klein zijn en niet zo goed kunnen springen en klimmen, is het fijn als je hun leefruimte iets kunt inperken. Daarom is een van onze grote wensen een kittenren. Eentje met plastic panelen, bij voorkeur doorzichtig of in het Foster Kitten Farm groen.
  • Een koelmat:
    Wanneer het weer warmer wordt buiten, hebben onze dieren daar ook last van. Dat geldt natuurlijk ook voor onze kittens. Daarom kunnen wij heel goed een of meerdere koelmatten gebruiken. Die leggen wij in de kittenkamer, zodat zij desgewenst deze koelte kunnen opzoeken.
  • Medisch t-shirt:
    Voor onze hele kleine kittens met medische problemen, zoeken wij nog een ‘Medical Pet Shirt XXXS‘. Deze t-shirts stoppen kleintjes wanneer zij bijvoorbeeld aan een operatiewond willen likken. We hebben inmiddels wel al een iets groter formaat voor onze grotere kittens.

Verder...

Bovenstaande producten staan bovenaan ons lijstje van benodigdheden. Maar heb je nog krabpalen, kattenhuisjes of andere producten van goede kwaliteit staan die je niet meer gebruikt? Vraag ons dan even of we hier wat aan hebben via het contactformulier onderaan deze pagina.

Wil je voor een deel bijdragen aan bovenstaande producten of ons bijvoorbeeld helpen bij het online houden van onze website? Neem ook dan even contact met ons op.

Neem contact met ons op