Op deze pagina tonen we met trots alle kittens en moederpoezen die we sinds 2018 hebben opgevangen. We vertellen over hoe ze binnenkwamen, hoe ze zich ontwikkelden en laten ook baasjes aan het woord over hoe hun kittens het nu bij ze doen. 

0-team (lorelei en babies)

Namen: Lorelei (moederpoes), Archie (zwart-wit, poes), Chip (wit-cyper, poes), Norrit (zwart, poes)

Datum binnenkomst: 25 augustus 2018

Samenstelling plaatsing: Lorelei | Archie & Chip | Norrit (bij een katertje)

Datum plaatsing: november 2018

Lorelei kwam bij ons binnen nadat ze een dag eerder was bevallen van vijf kittens. Helaas hadden twee van de kleintjes de eerste uren niet overleefd, waarna er drie kittens overbleven. Lorelei was zo lief als een beginnend pleeggezin een moederpoes kan wensen. Ze kwam kroeltjes halen, genoot van de aandacht en ze leek de hulp die we haar en de kittens gaven zonder uitzondering te waarderen.

Het 0-team (we waren nog niet met het geven van letters en de benoeming in teams begonnen) was voor ons een bijzonder vertederende ervaring. Norrit en Chip hadden wat hulp nodig om sterk te worden, aan de moedermelk leken ze niet genoeg te hebben. Daardoor ontwikkelden we eigenlijk met allemaal een extra bijzondere band.  

Nori was een klein vleermuisje waarvan haar tandjes altijd net iets te ver uitstaken. Vooral als ze op haar rug lag, was dit een aandoenlijk gezicht. Zij kwam altijd keihard miauwend op ons afrennen als wij de deur opendeden van de kittenkamer en was de brutaalste van het stel. Nori is niet veel veranderd bij haar nieuwe baasjes, ze is nog steeds brutaal en haalt stoute streken uit. Maar ze steelt ook nog steeds het hart van iedereen.

Chip en Archie waren bijna nooit los van elkaar te zien. Vanaf de eerste dag lagen die al tegen elkaar aan in het nest. Archie groeide heel snel en Chip iets te langzaam, maar er was nooit concurrentie tussen de twee. Toen ze wat ouder werden, begon een gedrag dat we niet meer in die mate hebben teruggezien bij andere kittens: Archie en Chip moesten en zouden bij visite op hun schouders en rug hangen en liggen. Het liefst samen. Dit gedrag vertonen ze nog steeds nu ze volwassen zijn!

We hebben met de baasjes nauw contact, mede omdat al deze kittens bij vrienden zijn geplaatst. Dat betekent ook dat we ze allemaal nog regelmatig te zien krijgen! Leuk daarbij is dat ze ons zowel qua stem als geur nog lijken te herkennen. Voor ons is dat elke keer weer een fantastisch gevoel.

Ik had me geen lievere, socialere, knuffeligere, betere poezen voor kunnen stellen dan mijn twee monsters ♡
Ymke
Baasje Dobby en WInky
Ons klein duveltje is een lieve deugniet, die het liefst onder de dekens bij ons slaapt. Af en toe opstandig, maar ze komt het altijd met kusjes en kroeltjes weer goedmaken.
Sam en Michael
Baasjes Nori
Ik ben superblij met Lorelei, omdat ze vaak onwijs knuffelig is! Zeker na een lange dag op het werk. Maar ook omdat ze naast mij blijft liggen tot ik in slaap val.
Ricardo
Baasje Lorelei

A-team (de vier gezusters)

Namen: Arya (donker cyper, poes), Amber (cyper-rood, poes), Alice (licht cyper, poes), Aurora (cyper-rood, poes)

Datum binnenkomst: 26 november 2018

Samenstelling plaatsing: Arya & Amber | Alice & Aurora

Datum plaatsing: januari 2019

Het A-team had de pech (samen met hun moeder en nog vier kittens) gevangen te worden net voordat er een pittig kattenvirus heerste in de opvang. Daardoor moesten ze in quarantaine en konden ze niet direct bij een pleeggezin geplaatst worden. Hun moeder was ze op een gegeven moment wel beu, ze waren immers al zo’n 14 weken toen ze hier kwamen, dus werden ze van haar gescheiden. Hun nestgenootjes werden al bij pleeggezinnen geplaatst die ze in hun warmte van hun huis socialiseerden. Toen de gezusters bij ons binnenkwamen, waren ze nog met zijn vieren.  Ze hadden alle medische zorg al achter de rug, maar hadden een flinke achterstand in de socialisatie. Onze taak was ze te leren mensen te vertrouwen en gewend te laten raken aan het menselijk huishouden.

Arya was binnen een dag al om. Ze was een dappere dame die mensen en knuffels fantastisch vond, maar vooral heel erg hield van spelletjes. Toen ze zag dat we dat haar konden bieden, besloot ze haar zusjes ook te vertellen dat we niet zo erg waren. Maar dat geloofden de andere dames niet zo snel. We hadden met Amber, Alice en Aurora echt nog een flinke weg te gaan.

Gelukkig bleek Amber gek op eten en heel goed om te kopen. Ze pakte dan ook snel eten aan van ons. Eerst van een lange lepel en meteen hele lange nek, maar het duurde niet lang voordat mevrouw op onze schoot danste om iets lekkers te bemachtigen. We betrapten haar al relatief snel op spinnen als het eten verorberd was en ze met een volle buik tegen ons aan in slaap viel. 

Niks ten nadele van de andere drie, maar Aurora was met stip het slimste kitten uit het nest. En dat werkte in het nadeel van de socialisatie, want zij was ook enorm argwanend. Omkopen met lekker eten ging niet, want voor haar was elke poging tot toenadering van onze kant een negatieve ervaring die zij linkte met het eten. Ze nam dus niets meer van ons aan. We hebben met Aurora een lange adem moeten hebben. Uiteindelijk hebben we met veel tijd en geduld haar vertrouwen gewonnen. Dus gewoon weken bij haar zitten en wachten totdat zij het initiatief nam. Maar er zat een knedende, liefdevolle kroelpoes in! Bij haar nieuwe baasjes zet ze haar intelligentie overigens in voor het doen van kunstjes.

Alice was stiekem altijd al lief en zachtaardig, maar was gewoon heel stilletjes en terughoudend. Ze was ook de kleinste van het nest en was vaak het laatste bij het eten. Toen we de dames in duo’s apart namen, kroop ze al snel uit haar schulp. Na de eerste kinkriebeltjes duurde het niet lang voordat Alice zich naast ons neerplofte en avonden op rij spinnend bij ons lag.

Met het A-team is alles goed gekomen. De nieuwe baasjes zijn perfecte matches voor ze en laten ze helemaal tot hun recht komen. 

Toen wij bij deze mensen binnen kwamen, was het nog wel eventjes wennen hoor, vooral voor Aurora. Inmiddels horen zij helemaal bij onze katten familie en wassen wij ze, dagen we ze uit, spelen we met ze en knuffelen we ontzettend graag met ze. Een puhhhhrfecte match dus!
Janneke en Stefan
Baasjes Alice en Aurora
Amber en Rose; heerlijke poezen-zussen. Soms diva’s, maar zeker de perfecte match bij ons gezin. Onmisbaar voor zowel ons als onze kids.
Nanda en Klaas
Baasjes Rose Arya en Amber Floor

B-team (Blossom en haar babies + Bexi)

Namen: Blossom (moederpoes, cyper met rood), Brienne (driekleur, poes), Buzz (cyper met rood, poes), Beor (rood met wit, kater), Bagheera (cyper, kater), Bilbo (rood, kater), Brandy (cyper, poes), Bexi (cyper, poes).

Datum binnenkomst: 29 april 2019

Samenstelling plaatsing: Blossom & Brienne | Bagheera & Bilbo | Buzz & Beor | Brandy & Bexi

Datum plaatsing: juli en augustus 2019

De laatste kittens van het kittenseizoen 2018, waren in januari 2019 geplaatst. Wij stonden daarom in april ook echt te springen om weer een gezellig nestje kittens. Toen wij werden gebeld door onze coördinator met de vraag of wij al klaar waren voor een nieuw nestje, zeiden we dan ook meteen ‘ja’. Een half uur later stonden we in het asiel om ‘een moederpoes’ op te halen.

Blossom keek nog heel angstig over het randje van een kartonnen doos. Zij en haar kleintjes waren nog maar net binnengekomen, ze wisten nog niet eens hoeveel kittens ze had, en die dag was er al veel gebeurd. Bij het in de carrier plaatsen van moeder en kroost, bleek ze een zesling te hebben. Een gevarieerd gezelschap met twee rode katertjes, twee driekleurige meisjes en twee cypertjes. 

Onze vorige ervaring met een moederpoes was Lorelei en wij gingen op die ervaring af. Wij brachten de eerste dagen dus veel tijd bij Blossom door. We hadden natuurlijk door dat Blossom mensen niet zo leuk vond als Lorelei, dus haar lieten we zoveel mogelijk met rust. Maar de kleintjes wogen we tweemaal daags en hielden we nauwlettend in de gaten. Al snel merkten we onrust bij Blossom, die al die aandacht echt helemaal niks vond. Ze maakte aanstalten om haar kittens te verplaatsen en werd steeds chagrijniger. Oei! Na contact met onze coördinator, volgden we het goede advies op moederpoes iets meer rust te gunnen. Blijkbaar was onze ervaring met Lorelei een echte uitzondering. We leren met elk nest weer iets bij.

Gelukkig was Blossom een geweldige moederpoes die heel goed zorgde voor haar kroost. Alleen Beor moest een beetje bijgevoerd worden en ze liet dat oogluikend toe. Het B-team was een druk nestje met weinig oog voor ons als pleeggezin. Ze waren vooral heel erg druk met elkaar. Tja, als je met zes kittens bent, dan heb je natuurlijk ook geen oog voor die gekke mensen. Onze uitdaging was dus deze druktemakers in tweetallen apart te nemen, zodat ze ook tijd hadden om mensen leuk te gaan vinden. Dat was nog eens een intensieve klus! Gelukkig kwam dit uiteindelijk helemaal goed.

Bilbo en Bagheera werden een duo, waarbij de uiterst relaxte Bilbo de stuiterbal Bagheera een beetje rustig hield. Mama Blossom en dochter Brienne waren toen de kittens ouder werden veel samen te vinden. Dus toen we een huisje vonden voor hen samen, grepen we die kans aan. Buzz en Beor waren altijd samen. Spelen, slapen.. Ze waren ook de wat rustigere twee van het nest en hadden al snel een huisje bij een leuk stel dat een geweldige klik met ze had. Maar ja, toen bleef Brandy natuurlijk over. We hadden een stel dat interesse had in Brandy, maar eigenlijk op zoek was naar een duo.

De laatste weken van het B-team hebben we dan ook een eenling uit het dierenopvangcentrum gehaald, genaamd Lexi. We zaten bij het B-team, dus haar naam pasten we even aan tot Bexi. En hoewel stuiterbal en open boek Bexi in eerste instantie misschien wat veel was voor de wat gereserveerde Brandy, wenden ze al snel aan elkaar. Bexi hielp Brandy ontspannen en ze waren al snel onafscheidelijk. Enkele dagen later verkenden ze als een echt team hun nieuwe huisje. 

 

Onze kleine doerakjes, zonder hen was het wel heel stil in huis. Broer en zus, een betere beslissing hadden we niet kunnen maken! Het is zo leuk om ze samen te zien spelen, vervolgens samen te zien eten om daarna voldaan naast elkaar (ieder een andere stoel weliswaar) in slaap te zien vallen!
Laura en Thomas
Baasjes Gin en Tonic
Hoe geweldig is het om elke dag als je uit je werk komt te worden begroet door deze twee, zoals ze aan komen rennen door de gang. Zelfs als ze dingen doen die ze niet mogen, zijn ze te lief om echt boos op te kunnen worden. Het worden toch een beetje je kindjes.
Sylvia en Dennis
Baasjes Brandy en Lexi
Ze zijn nog steeds hele dikke maatjes en eigenlijk altijd bij elkaar in dezelfde ruimte. Nagenoeg altijd ook waar ik ook ben, ook al is dat in een mini ruimte. Ze zijn super sociaal en onderzoekend. Ik had geen betere katjes kunnen voorstellen.
Milan
Baasje van Poki en Tako

C-team (het zwarte gespuis)

Namen: Cleopatra (zwart, poes), Coda (zwart, kater), Cornell (zwart-wit, kater), Crookshanks (schildpad, poes)

Datum binnenkomst: 17 augustus 2019

Samenstelling plaatsing: Cleopatra (bij andere poes) | Coda & Cornell | Crookshanks (bij andere poes)

Datum plaatsing: eind september 2019

Het C-team was ons eerste echte zogenaamde ‘samengestelde’ nestje. We namen vier kittens mee uit drie verschillende verblijven. Op dat moment was het dierenopvangcentrum erg vol met kittens en stelden een nest samen om zo meer ruimte te creëren voor andere kittens. Zo kwamen poezen Cleopatra en Crookshanks en katers Coda en Cornell bij ons in een kamer terecht.

Crookshanks was er niet al te best aan toe. Ze was erg mager en zat onder de vlooien. Zo vol dat ze helemaal zwak was van de bloedarmoede. Een volwaardige behandeling met vlooienmiddel zou ze mogelijk niet aankunnen. De eerste avond hebben we dan ook meer dan honderd vlooien van haar afgeplukt. De eerste weken bleven spannend voor haar, want ze ontwikkelde ook nog eens een behoorlijke luchtweginfectie. Gelukkig knapt Crookshanks snel op en ontwikkelt zij zich tot een echte kletskop en hartendief.

Cleopatra leek in eerste instantie nog heel jong, maar bij nadere inspectie bleek ze toch al richting de leeftijd van een jaar te gaan. Dat verklaarde ook waarom ze helemaal niet gelukkig was toen ze bij drie kittens in een kamer werd geplaatst. We hebben haar al snel in een aparte kamer geplaatst, waar ze zich ontpopte tot een enorm lieve knuffelkont.

Coda was een verlegen ventje toen hij binnenkwam. Hij was nieuwsgierig, maar op het moment dat wij de kamer inliepen, dook hij elke keer snel weg. We moesten hem ‘stiekem’ kriebelen in het begin. hij verstopte zich dan in een hoekje, maar lag wel keihard te spinnen omdat de aandacht toch wel fijn was. Het duurde niet lang voordat Coda om was en ons elke keer vrolijk en enthousiast begroette. 

Cornell was een pleegkitten dat al heel snel ons hart veroverde. Hij was een enorme kletskous die hard miauwend op ons af kwam rennen als wij de deur open deden. Deze jongen was verder ontzettend dapper. Hij was het eerste kitten dat onze hond (50 kg) zonder enige terughoudendheid met een kattenknuffel begroette. Hij nam Coda en Crookshanks onder zijn hoede. Het drietal maakte geregeld ons huis onveilig, maar sliep ook bij ons als we boven een dutje deden. Ja, alledrie. Wat hebben we van deze boefjes genoten!

Boris en Misha, voorheen Cornell en Coda, zijn opgegroeid tot twee fantastisch lieve, eigenwijze (en stiekem wel eens ondeugende) katers. We zijn ontzettend blij dat we ze dankzij Foster Kitten Farm allebei een gouden mandje hebben kunnen bieden!
Bibi en Richi
Baasjes Misha en Boris
Bianca
Baasje van Cookie

D-team (De drieling en de tweeling)

Namen: Django (zwart-wit, kater), Drogo (zwart-wit, kater), Dorothy (cyper-wit, poes), Dumble (driekleur, poes), Doris (driekleur, poes)

Datum binnenkomst: 28 september 2019

Samenstelling plaatsing: Django, Drogo & Lexi | Dumble & Doris

Datum plaatsing: halverwege oktober 2019

Het D-team was ook weer een samengesteld nest in een periode waarin het dierenopvangcentrum nog steeds bomvol zat met kittens. Er waren te weinig pleeggezinnen om alle kittens in te plaatsen. Na de plaatsing van het C-team hadden we nog wat tijd voordat we een maand op reis gingen. Ook hadden we een paar hele leuke mensen op onze ‘interesselijst’ staan die graag kittens bij ons wilden adopteren. Daarom besloten we in het asiel te kijken of er kittens bij waren die pasten bij de kandidaten die wij gesproken hadden. Zo kwamen we uit bij de drieling Django, Drogo en Dorothy en de tweeling Dumble en Doris.

Ze hadden allemaal niesziekte en door de grote hoeveelheid kittens in het asiel, bleef de niesziekte ook terugkomen. Bij ons was de kans op herstel dan ook een stuk groter. In de drie a vier weken dat het D-team dan ook bij ons was, stond herstel centraal. Er zijn dan ook heel wat oogdruppeltjes doorheen gegaan! 

Dumble en Doris waren twee lieve zusjes. Dumble was een echt bandietje met haar maskertje en ze stal al snel ons hart. Ze kon zich vol overgave tegen ons aangooien en minutenlang in onze armen liggen kroelen. Aan de niesziekte had ze een troebel oogje overgehouden, maar daar had ze geen last van. Zij was de enige van het D-team die vrijwel geen niesziekteklachten meer had, maar moest nog wel behandeld worden tegen oormijt. Ook hier was ze echter al snel vanaf. 

Doris was een stuk meer verlegen dan haar zusje Dumble, maar ontdooide toen ze zag dat ze met ons leuk kon spelen. Toen kwamen de knuffeltjes ook al snel. Dan krioelde ze op haar rug over de grond terwijl ze onze handen zachtjes met haar pootjes vastpakte. Doris had nog wel behoorlijke last van een snotneusje en een traanoogje. De behandeling sloeg uiteindelijk goed aan. Ook de socialisatie was een groot succes, want na enkele weken liet Doris zich ook uitgebreid kroelen door visite. 

De drieling bestond uit twee bijna identieke broers Django en Drogo en hun wit-cyper zusje Dorothy. Dorothy was het lievelingetje in de opvang en de reden daarvoor werd al snel duidelijk. Ze was een enorme kroelerd die bij binnenkomst in de kamer met grote knipperogen naar ons keek met de vraag of we klaar waren voor knuffels. Haar favoriete positie was hangend in onze armen. Dorothy en haar broers hebben we weken tegen traanoogjes en snotneusjes behandeld, maar vooral de broers hadden er last van. 

Django was in het begin wat verlegen, maar het duurde niet lang voordat hij op onze schouders klom. Deze papegaai wilde overzicht en klom overal in en op om dat te krijgen. Hij bleek een brutale kerel te zijn die overal als eerste bij moest zijn. Hij schuwde daarin niet altijd de confrontatie met zijn teamgenoten. Een grote persoonlijkheid dus: een kater met karakter.

Zijn broer Drogo was in het begin echt nog bang voor ons. Hij verstopte zich het liefst. Het duurde even voordat we tot hem doordrongen. Door genoeg tijd met hem door te brengen in de kamer en vooral rustig bij hem op de grond te zitten, ontdooide ook hij.  Hij moest altijd eerst snuffelen aan ons en wachtte dan op een voorzichtige aai. En dan ging hij los: op de grond rollen, miauwen, langs je benen draaien. Niks was dan teveel. Dit soort ontwikkelingen blijven bijzonder, want je ziet hoe een kitten letterlijk ontdekt dat hij mensen en menselijke aandacht leuk vindt en je ziet hoe hij zich over zijn eigen angsten heen zet.

De drieling was het eerste drietal dat wij plaatsten en we hadden ze ook eigenlijk niet zonder elkaar willen zien gaan. Na deze plaatsing zijn we ons vrij gaan voelen om in uitzonderingen te zoeken naar baasjes die drie katten willen adopteren, want die zijn er dus wel!

 

In de tijd dat we ze hebben kan ik van elke week een boek maken! Ze zijn niet in een paar zinnen te omschrijven. Laten we zeggen dat ze ons leven een stuk leuker hebben gemaakt!
Kim en Dennis
Baasjes van Fox, Dex en Lexi
Het zijn mijn eerste katten dus ik vond het wel even spannend, maar ze voelden zich al snel thuis en ik kan me geen leven zonder hun meer voorstellen! Ze hebben beiden een verschillende persoonlijkheid, maar vooral alle leuke trekjes van een kat die ik me maar kan wensen. Het is zo gezellig en levendig in huis met deze twee, ik hoop dat ik nog lang van ze mag genieten.
Queeny
Baasje van Dumble en Doris

E-team ('doe er maar zes.. of zeven')

Namen: Egidius (cyper-wit, kater), Eowyn (zwart-wit, poes), Eevee (cyper, poes), Errol (cyper, kater), Ebony (zwart, poes), Enora (schildpad, poes), Epica (zwart-wit, poes)

Datum binnenkomst: 12 december 2019

Samenstelling plaatsing: Egidius (herenigd met eigenaar) | Ebony & Enora | Epica | Errol, Eevee & Eowyn

Datum plaatsing: januari – mei 2020

Het was half december en wij waren net terug van een gedenkwaardige reis naar Azië. Bij het dierenopvangcentrum was de nasleep van het ontzettend drukke kittenseizoen nog voelbaar. We namen dan ook zes kittens mee uit vier verschillende verblijven. Het was een gevarieerde groep, zowel qua leeftijd als qua mensgerichtheid en gezondheid. 

Toen we ze in onze nieuwe kittenkamer zetten, waren de reacties van de kittens dan ook heel verschillend. Errol en Eevee waren zo ziek dat ze in het nestje bleven zitten waar we ze inzetten. Enora dook bang onder een stoel en kwam er de eerste dag niet meer onder vandaan. Ebony vermeed ons een beetje, maar begon gelijk de boel te verkennen samen met Egidius en Eowyn. 

Egidius en Eowyn waren de sociale doerakjes van het stel. Ze draaiden al snel om onze benen heen en lieten zich kriebelen en aaien. Naast het wennen aan de kamer, moesten de kittens ook wennen aan elkaar. Egidius was daarin de lijm die de kittengroep aan elkaar verbond. Hij speelde met elk kitten en ging overal langs en bij liggen. Net zolang tot iedereen elkaar aardig vond. Dit hadden we zo nog niet meegemaakt. Egidius was enorm sociaal en dat was niet zonder reden. Twee weken na binnenkomst werd hij namelijk herenigd met zijn baasje en drie kattenvriendjes. Zijn baasje was heel blij hem weer terug te zien en voor ons was deze hereniging ook een bijzonder moment. Helaas komen herenigingen bij kittens namelijk niet zo vaak voor.

Eowyn moet het meest favoriete kitten zijn geweest van onze achterban. Iedereen die langskwam heeft minstens een keer gezegd Eowyn te willen adopteren. En op social media waren de reacties op haar veelzeggend. Dat kleine bolletje dat op 6 weken moederloos werd gevonden, was dan ook wel heel schattig en aandoenlijk. Je moest echter niet verwachten dat ze zomaar alles liet gebeuren. Eowyn bleek namelijk een enorme diva te zijn. De dierenarts werd chagerijnig toegesproken door haar in geblaas en gegrom als hij haar wilde onderzoeken. En dat al op een leeftijd van 9 weken. Maar het was ook een lieverdje dat elke keer enthousiast miauwend op ons af kwam rennen zodra we de kamer inliepen. Een sterke persoonlijkheid, maar zeker wel een heel lieve en sociale.

Ebony en Enora waren twee zusjes die zeer aanwezig waren. Niet alleen in hun spel, maar ook in hun interactie met ons. Enora kwam namelijk na enkele dagen onder haar stoel vandaan en er bleek een enorme kroelerd in haar te zitten. Ze gooide zich vol liefde op onze schoot en kneedde tot onze benen er pijn van deden. Ook Ebony vertrouwde ons al snel. Zij was een enorme boef die overal op, in en tussen zat. Ze stond bijvoorbeeld regelmatig op de deurklink als ze iemand hoorde aankomen.

Eevee en Errol waren onze ‘kartonnen doos’-kittens. Ze waren gedumpt in een dichtgetapete doos en vlakbij een drukke weg gedumpt. Ongelooflijk. Toen ze bij ons binnen kwamen, waren ze vel over been en hun gezondheid was helemaal niet best. De niesziekte had flink huisgehouden en de kleintjes waren te ziek om überhaupt te eten. We moesten ze dan ook met een spuitje papjes voeren van kattenmelk met fijngemalen kattenvlees. Ze waren nog erg bang voor mensen, maar vooral Errol had al snel door dat mensen eten brachten en ontdooide toch een beetje. Als we ze in de kattenbak zetten na het eten, deden ze hun behoefte om daarna ter plekke in slaap te vallen. Je hoorde ze happen naar adem en we hebben ons echt grote zorgen om ze gemaakt. We hebben de dierenarts iets te vaak gezien met ze, maar gelukkig wel met resultaat. 

Langzaamaan begon hun vachtje iets meer te glanzen en glad te worden. Na twee weken liepen ze snotterend rond, na drie weken begon Eevee ook te spelen. Het duurde iets langer voordat ze ons vertrouwden, vooral Eevee was erg schrikachtig. Uiteindelijk was ze niet meer bij ons weg te houden en liep ze uren in cirkels rond onze benen terwijl ze naar ons piepte.

Eevee kreeg een speciale band met Eowyn, omdat Errol nog te moe en ziek was om echt te spelen. Eowyn bleek een geweldig speelmaatje. Eevee kreeg uiteindelijk mee dat ze een anomalie in de anatomie had; haar schedeltje was iets anders gevormd dan bij de gemiddelde kat, maar daar had ze geen last van. En terwijl Eevee na een tijdje er echt gezond uit begon te zien, bleef Errol kwakkelen. Zo goed als zijn socialisatie ging, zo matig ging het met zijn gezondheid. Elke keer dachten we dat hij er helemaal bovenop kwam, maar dan begonnen de traanoogjes, de snotneusjes en het vettige vachtje weer. 

De dierenarts concludeerde na uitgebreid onderzoek dat Errol een verlaagd afweersysteem had. Dat houdt in dat hij waarschijnlijk permanent aan de voedingssupplementen blijft zitten en altijd net wat vatbaarder blijft voor gezondheidsproblemen. Gelukkig vond Errol samen met Eevee en Eowyn een liefdevol thuis waar dat geen probleem vormt. 

 

Wij heb twee hele schattige, slimme duiveltjes in huis genomen van wie we zielsveel houden. Om hun stoutheid kunnen we lachen (meestal) en dan zijn er de dagen dat ze zo aanhankelijk zijn dat je ze niet van je af kunt slaan. Ze zijn perfect.
Elena en Stijn
Baasjes Lilo & Stitch